onsdag 13 maj 2015

Riva upp och nya tag

Nej, det blev inget av min fuskpolo.
Att det tar en evig tid att sticka med stickor nr 3 kan jag köpa, men när färgen trots allt inte passade blev det droppen. Kunde inte riktigt testa den förrän jag hunnit en bit och då såg jag att den här kommer jag aldrig att sätta på mig. Modellen är nog bra, men det får bli i en annan färg någon annan gång.

Så jag rev upp och kollade istället in vilka mönster Ravelry har i Mio-garnet. Hittade ingenting jag föll för och sökte på garnets tjocklek istället. Resultat: över 130 sidor. Många schalar – det här garnet är ju tunt och passar förstås bra till schalar – men också en del tröjor som inte heller var det jag letade efter.
Inte förrän efter kanske 30 sidors scrollande – då dök den här upp. Hur fin som helst!
Så nu blir det en Ravello istället i mitt vinröda Mio, kompletterat med marinblått och ljusgrått. Tror det blir en snygg kombo som kan passa till lite av varje. Fast speciellt jeans.

När jag ibland tappade tålamodet med min fuskpolo stack jag emellan med lite syning. Har en klänning/tunika i bomullstrikå jag trivs väldigt bra i och bestämde mig för att försöka kopiera mönstret. Gick hur bra som helst så nu har jag två sköna klänningar som jag stortrivs i. En i viskos med lite stretch och en i lite tjockare bomullstrikå. Och det bästa av allt är nog att de är superenkla att sy: sex sömmar och så är det klart. Ja, förutom halskant och uppläggning förstås. Går på en kafferast! Ja, nästan. Så här ser de ut: