lördag 17 januari 2015

Tror det här blir en favoritkofta

Min KAL-kofta, blockad och klar - och redan använd ett par gånger!
Rätt fantastiskt att man kan få till en kofta helt efter eget huvud och som dessutom passar så bra. Den här KAL:en har varit ovärderlig för mig och utan Dödergöks kunniga vägledning hade det förstås varit helt omöjligt. Så tusen tack än en gång!
Det här var min första KAL, men jag kommer definitivt att hålla utkik efter fler. En sock-KAL vore inte dumt. Har aldrig stickat sockor och skulle verkligen vilja lära mig det. Speciellt sådana som stickas två samtidigt.

Men för att återgå till min kofta så är jag helt nöjd med den. Baksidan fick också en fin form tack vare de intagningar Dödergök tipsade om:

Men kanske finns det ändå ett par saker jag skulle ändra till nästa kofta. Den ena är att jag skulle avsluta oket lite tidigare. Var så rädd att ärmhålen skulle bli för trånga att jag stickade för långt och så blev koftan lite för stor just där.
Tror också att ärmarna blev någon centimeter för korta. Men det går ju lätt att åtgärda när man stickar uppifrån-och-ner. Undrar om jag någonsin kommer att sticka åt andra hållet igen. Är ju så bra att hela tiden kunna prova och se om det passar.

Gillar verkligen knapparna jag köpte hos Knapp-Carlsson här i Göteborg. Förmodar att det är plastknappar, men de ser ut som glas och tar perfekt upp koftans färg. Sen må det vara hänt att de hamnade på fel sida. Känns lite konstigt att knäppa dom, men jag får vänja mig och därmed basta.

Är också nöjd med mina rätstickade kanter. Innan jag blockade spretade de hejvilt, men efteråt la de sig ner perfekt. Det här var min första blockning och jag kommer aldrig att strunta i den igen. Den gör verkligen så stor skillnad!

6 kommentarer:

 1. Ja, den blev verkligen härlig! Ser väldigt mjuk och skön ut.

  SvaraRadera
 2. Jättefin blev den!! Passar ju perfekt.Blir säkert favorit :-)

  SvaraRadera
 3. Helt underbar färg på dig och en jättefin kofta! Så kul att se ditt fina FO(färdigt objekt)-inlägg!

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är, såg just att du lagt in din kofta som projekt i Ravelry. Måste nog kolla hur man gör det sen när jag är klar också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade lite problem med att lägga in den först, men så läste jag kommentarerna till Dödergöks inlägg om Ravelry och då förstod jag hur jag skulle göra. Så in med din fina tröja bara!

   Radera