måndag 15 december 2014

Det här blir bra!

Oj, vad härligt det känns att se koftan växa fram precis som man vill ha den! Den modell jag tänkt mig är ganska kort och i A-linje-modell. Hade inte Dödergök tipsat om intagningar i rygg hade jag nog aldrig brytt mig om sådana för just den typen av kofta. Men nu ser jag ju vilken fin siluett det blir och intagningarna i sig gör ju faktiskt också något extra för koftan.
Tycker det är fantastiskt att få alla de här tipsen längs vägen - oavsett vilken modell vi valt. Så himla lyxigt - som att ha en PT i stickning vid sin sida.

Intressant också hur man ändrar sig efter vägen. Koftan jag skissade på i början skulle ha tre knappar. Ville att knäppningen skulle sluta strax under bysten, men när jag gjort mina tre knapphål såg jag att det var en bit fram dit. Så det blev fem knappar istället. Just det här att ha full kontroll över både stickning och modell - tack vare att vi hela tiden kan prova när vi sticker uppifrån och ner - känns så rätt. Undrar om jag någonsin mer kommer att sticka på det gamla vanliga sättet...

6 kommentarer:

 1. Wow så fint det ser ut!!
  Jag har en bra bit kvar, har varit lite för mycket annat att syssla med just nu.
  Ha det bra! / Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Christina! Fast man stickar ju lite med andan i halsen. Avskyr att riva upp, men hittills har det ändå gått bra. Förutom halskanten då - tycker den är för "bubblig".
   Ska bli roligt att se din kofta! Det är ju lite hektiskt sticktempo, speciellt nu i december. Men får man bara lite tid över är det ju precis det här man behöver för att kunna varva ner.

   Radera
 2. Det ser väldigt fint ut, särskilt med intagningarna! Vem tycker om att riva upp, inte jag heller i alla fall. Din ser inte ut att behöva det, så fortsätter du så här kommer du att klara det. Väldigt kul att se allas koftor växa fram alltså. Min växer i ett långsammare tempo men framåt går det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Fast nu måste jag nog riva upp lite ändå. Hittade inget på youtube om hur man lägger upp till vänster och till höger så jag gjorde en egen variant. Blev jättefult! I eftermiddags fick jag tips av Dödergök om vad jag ska söka på och hittade filmer. SÅ mycket snyggare! Så det är bara att börja riva. Tur ändå att jag bara hann göra ett par ökningar.

   Radera
 3. Jättefin kofta! Fantastisk färg!! Tycker det är jätteroligt och som du säger som att ha en Sticknings PT vid sin sida! Ljuvligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, visst är det underbart att ha Dödergök vid sin sida. Tänk om man alltid hade det! Vad bra det skulle gå och vad många misstag man då skulle slippa göra.

   Radera