fredag 5 december 2014

Vem har egentligen bestämt var knapphålen ska placeras?


Det undrar jag när jag märker att jag placerat första knapphålet på "fel sida". Var så koncentrerad att placera det exakt rätt på knäppkanten att jag inte tänkte på att jag borde ha valt den andra kanten.
Så jag bestämmer mig för att det kan väl inte spela någon som helst roll. Knapphålet är snyggt och knapparna jag valt hos Knapp-Karlsson är ännu snyggare. Ett litet tips, är ni i Göteborg missa inte den här affären. Har hittills inte hittat någon med samma utbud. En guldgruva, helt enkelt.

Nästa utmaning blir att sticka korta varv. Har aldrig gjort det förut och oroat mig lite, men med tips från "Med balkong" om German short rows är det ju hur enkelt som helst. Och snyggt blir det också. Eller rättare sagt, det syns inte alls var jag vänt tillbaka och stickat ett extra varv.
Så nu är det bara att sätta högsta fart så att jag är klar med "läxan" till på måndag.

Tycker att halsringningen fortfarande är lite för "fyrkantig", men om jag fortsätter med de korta varven hoppas jag att det ska rätta till sig efter ett tag.


5 kommentarer:

 1. Det ser jättefint ut! Halsringningen kommer att runda till sig vid blockningen på slutet.

  SvaraRadera
 2. ...om det är en allvarlig fundering med knapphålen, vill jag minnas att det hade något med militärer och handen på hjärtat som gjorde att männens knäppning hamnade med vänster sida över höger. Men det kan vara en skröna. Snyggt blir det i alla fall!

  Fast jag är jäkligt nyfiken på hur du tänkt med avstånden när du placerat ut knapphålen. Jag blev så rådvill att jag bestämde mig för att sticka på en kant i efterhand...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, kanske inte så allvarligt, men alltid intressant att veta varför man gör saker på ett visst sätt. Din förklaring låter bättre än en jag hittade när jag började söka: att männen snabbt skulle kunna dra sin pistol eller värja.

   Gjorde det lätt för mig med knapphålen. Mätte helt enkelt avståndet mellan dom på en köpekofta och tog exakt samma: 7 cm. Det ser ut att funka bra.

   Radera
 3. Snyggt det blir! Väldigt vacker färg. Jag ligger efter just nu, har inte hunnit till ärmhålen än, får hoppas jag åtminstone hinner dit innan ännu nästa uppgift kommer.
  Intressant med knapphålens placering, har egentligen aldrig hört nån förklaring till det.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ligger också efter. Har bara hunnit fram till ärmhålen. Tyckte det var svårt att veta exakt när jag skulle koppla bort för ärmar. Hoppas jag inte gjorde det för tidigt...

   Radera